Azem Hoca’nın ve benim bütün  ısrarlı çabalarımıza rağmen, TABİ Kİ DE, uyduruk kelimesi,  ne yazık ki halkın sözlüğüne girdi.  
Şarz, arbeks, malesef, muhattap  da iyice yaygınlaştı. Durduramıyoruz. (Kelimelerin doğrusu şarj, arabesk,
muhatap,maalesef'tir. TABİİ Kİ denir. DE takısı almaz.)


Tüm dizilerdeki -hem de eğitim almış-  oyuncular, tiyatrocular, direktörler, rejisörler de görmüyor  mu? Bilmiyorlarsa, orada dil  danışmanı, senarist de mi yok?

Özellikle bu gruptaki insanlar, öğretmenler, gazeteciler, sunucular ve spikerler, doğru Türkçe kullanması gereken öncüler olmalıdır.  Onların hata yapmaya hiçbir şekilde hakkı yoktur. İnsanda mesleki utanç olmalı..

Koskoca profesyonel  oyuncular, nasıl böyle aymaz olabilir?

Dikkatsizlik, fütursuzluk ve aldırmazlık  yakışmaz.

Öte yandan;
toplumumuzda, ilkokul, ortaokul mezunlarımız olabilir.  Bu dalda eksik yetişmişlerdir. Ya da okudukları okulda,  iyi bir öğretmenden eğitim alma şansları olmamıştır. 

Onların tek yapacağı, emin olmadıkları kelimelere dikkat ve itina etmektir. O kadar...

Örneğin;
En çok izlenilen bir dizide bir Edebiyat Öğretmeni üzerine basa basa defalarca  TABİİ Kİ DE demez! TABİİ Kİ, denir diyorsa ve tüm  ahali hala düzeltme gereği duymuyorsa, bu en basit söylemle "ayıp", kendi diline saygısızlıktır
……
Not:
Kenan İmirzalıoğlu’nu sever ve çok  beğenirim. Kıymetli bir dalda üniversite eğitimi almış, zeki, başarılı, çok bilgili ve fevkalade kültürü olan bir beyefendi.

Dün, görme kusurlu bir yarışmacıyı konuk etti. Eserlerini merak ettiğini söylerken,
MERAKIMI CEZBETTİ, dedi.

Ona bu cümlenin doğrusunun,  MERAKIMI CELBETTİ  olduğunu söyleyecek bir imkanım olsaydı keşke!