Yunusların üzerinde yapılan incelemelerde, her ikisinin de bilimsel adı Stenella coeruleoalba türü Çizgili Yunus olduğu ve telef oldukları tespit edildi.
Kuşadası’nda sahilde yunus balığı görenler Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği yetkililerine haber verdi. Bölgeye gelen dernek yetkilileri her iki yunusunda telef olduğunu ve yüzeylerinde bozulma olduğu görüldü. Yunusların ölçümleri yapılırken, küçük olanın 1.17 metre, büyük olanın 2.15 metre uzunluğunda olduğu tespit edildi. TÜDAV (Türk Deniz Araştırmaları Vakfı)’na gönderilmek üzere, Yunuslardan doku ve diş örnekleri alındı.
Ekosistemi Koruma ve Doğasevenler Derneği’nden yapılan açıklamada, “Deniz ekosisteminde besin zincirinin en üst halkalarından birinde olan Yunuslar, deniz kirliliği, balıkçı ağlarına tesadüfen takılma, plastik atıklar gibi nedenlerle ölürken, bazen az da olsa kasıtlı ölümler de yaşanmaktadır. Yunuslar Kuşadası Belediyesi’ne ait araçlarla alınarak, bir çukur kazılıp üzerleri kireç dökülerek gömülmesi sağlandı. Yat turlarında büyük bir mutlulukla tekneyle yarışmalarını izlediğimiz yunuslar, deniz ekosisteminin sağlıklı göstergeleri olup, öncelikle onların yaşam alanı olan denizlerimizi temiz tutmalıyız” denildi.(İHA)
Kuşadası’nda iki yunus karaya vurdu
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Nazilli Sitesi ve Kocagöl plajlarında 2 adet yunus karaya vurmuş şekilde bulundu.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de 17 yeni ESHOT hattı
İzmir’de öğrenci servisi park halindeki tıra çarptı
Anneanne babaanne evleri!
İzmir'de sokakta iğrenç görüntü!
İzmir’de yol verme tartışmasında ateş açtı
Düğün yolundaki facia gibi kazada bir aile yok oldu: 3 ölü, 3 yaralı
İzmir'de kar yağışının ardından kartpostallık manzaralar oluştu
Manisa'da kar yağışı çiftçileri sevindirdi
Kaybolan 15 yaşındaki genç için arama çalışmaları başlatıldı
İzmir’de sağanak yağış etkili oluyor