Ekim-Ocak aylarında ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde doğal olarak yetişen Dağ Çileği mevsimi geldi. Zincir marketlerin yanında vatandaşlar tarafından toplanarak küçük plastik kaseler içinde pazarda satılan Dağ Çileği’nin tazesi de kurusu da şifa deposu.
Muğla ve Aydın yöresinin birçok bölgesinde yetişen dağ çileği, kırsal kesimdeki vatandaşlar tarafından hem yüksek besin değeri, hem de şifa niyetine toplanıyor. Doğal ortamda yetişen Dağ Çileği’nin içerdiği zengin vitaminin yanı sıra, cilt siğillerinin düşmanı.
Dağ çileğinin en önemli özelliği ciltteki siğil ve aknelere iyi gelmesi. Bunun yanında idrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı etkisi bulunuyor. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döküp, ateş düşürürken, antioksidan özellikleri sayesinde dağ çileği gripten kansere kadar birçok hastalığa yakalanma riskini azaltıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlayan dağ çileği, bu sayede damar tıkanıklığı, kalp krizi gibi birçok kalp ve damar hastalığından da vücudu koruyor. (İHA)
Ege dağlarında dağ çileği zamanı
Ekim-Ocak aylarında ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde doğal olarak yetişen Dağ Çileği mevsimi geldi.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'in sevilen doktoru trafik kazasında hayatını kaybetti

Yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı adam feci şekilde can verdi

İzmir’de fabrikada patlama: 1 can kaybı 4 ağır yaralı

Manisa'da feci kazada can kaybı var

Manisa’yı üzen ölüm! Kızının doğum gününde vefat etti

İzmir'e sis değil çöl tozu bulutu çöktü

İzmir'deki elektrik faciası davasında 2 tahliye

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin acı günü

İzmir'in kalbinde bayram sessizliği

Erdoğan ve İmamoğlu: Benzerlik ve Farklılık