Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saatte 7 patlama meydana gelmesi ile bu yıl yaşanan patlama sayısı 136’ya ulaştı.
Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nda patlamalar devam ediyor. Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi (CENAPRED) tarafından yapılan açıklamada, Popocatepetl’da son 24 saatte 7 patlama ile 149 kez gaz ve kül çıkışı gerçekleştiği belirtilerek, yanardağ ağzından çıkan küllerin havaya karışarak rüzgarın etkisiyle kuzeye doğru yayıldığı aktarıldı. Açıklamada, kuzeyde yer alan yerleşim yerlerinde hafif kül yağışı beklendiği bildirildi.
En son 18 Şubat’ta 7 patlamanın daha meydana geldiği yanardağda, 13 Şubat’ta ise 18 patlama kaydedilmişti. Bugün yaşanan patlamalarla birlikte Popocatepetl Yanardağı’nda bu yıl toplam 136 patlama yaşandı.
Bir yılı aşkın bir süredir faaliyetlerinde artış görülen ve geçtiğimiz yıl 113 patlamanın kaydedildiği Popocatepetl Yanardağı, Manchester Üniversitesi bilim adamlarına göre önümüzdeki bir kaç yıl içinde büyük bir patlama gerçekleşmesi beklenen yanardağlar arasında beşinci sırada yer alıyor.
Popocatepetl Yanardağı’nda son 24 saatte 7 patlama
Popocatepetl Yanardağı’nda bu yıl patlama sayısı 136’ya ulaştı...
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de Şubat'ta en çok konut yine o ilçede satıldı!

İzmir'in o ilçesine İZTAŞIT geliyor

İzmir'in o ilçesinde binalara sağlamlık vizesi geliyor

İzmir'in o ilçesine İZTAŞIT seferleri başlıyor

Bayraklı için korku veren bina sağlamlığı açıklaması!

Meteoroloji İzmir'i uyardı! Sağanak yağış var!

Apartman görevlisi işten çıkarıldı, o da lüks sitenin önünde neyi varsa yaktı

İzmir'de dehşet anları! Pompalıyla kalabalığa ateş açtı

İzmir'de konteyner kentte kalan depremzedeler tahliye edildi

İzmir'de 3 kadının farklı girişimcilik başarısı!