Muğla'nın Fethiye ilçesinde deniz kıyıdan yaklaşık 10 metre çekildi. Deniz suyunun bir metre civarında eksildiğini belirten denizciler bu olayın medcezir etkisi ile havanın yıldız ve karayelden esmesinden kaynaklandığını ifade etti.
Fethiye’de sahil bandında gezenler, suyun çekildiği kumsalda yürüyüş yaparken bol bol fotoğraf çektirdi. Yaklaşık bir haftadan bu yana yaklaşık 10 metreye yaklaşan çekilme, bölgede yaşayanları ve gezintiye gelenleri şaşırttı.
Fethiye sahil bandında yer alan kafelerin müşterileri deniz suyunun 5-10 metre geriye gittiğini, deniz suyunun yaklaşık bir metre azaldığını gördü. Fethiye körfezindeki tepeciklerin de bu çekilme ile ortaya çıktığı gözlemlenirken kıyıda batıklarda açık açık gözlenebiliyor. Körfezin kirliliğinin bu çekilme ile ne kadar arttığı bir kez daha ortaya çıkarken denizciler çekilmenin boyutlarının medcezirden kaynaklandığını ifade etti.
Deniz Ticaret Odası Fethiye eski şube başkanı Şaban Arıkan “Her yıl aynı dönemlerde yaşanan deniz suyu çekilmesi, gel-git hareketleri ve rüzgar basınç değişikliklerinden kaynaklanabilir. Medcezirin etkisi ile havanın yıldız ve karayel durumlarında deniz suyu çekilir. Şu anda kıyıdan yaklaşık 5-10 metre geriye gitti. Deniz suyu bir metre kadar eksildi” ifadelerini kullandı. (İHA)
Muğla'da deniz 10 metre çekildi!
İşte haberin ayrıntıları...
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'deki yangında evlerin yandığı bölge havadan görüntülendi

Bornova'daki yangın büyüdü, müdahale sürüyor

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

İzmir Menderes'te 5 mahalle tahliye ediliyor

İzmir’deki yangında 85 yazlık ev küle döndü

İzmir'de direğe çarpan sürücü yaşamını yitirdi

İzmir'de belediye market açtı ürünler kapanın elinde kaldı

Manisa'da bir kişi aracında ölü bulundu

Şehit albayın acı haberi İzmir'deki baba ocağına ulaştı

Bornova Yakaköy'de yangın sebebiyle tahliyeler başladı