Üç noktada kaçak ve ruhsatsız yapıları yıkımını gerçekleştiren belediyenin önümüzdeki günlerde de yıkımlara devam edeceği öğrenildi.
Marmaris Belediyesi, ilçede imar kanununa aykırı yapılan yapılarla mücadelesini sürdürüyor. Merkez mahallelerde İmar Kanununun 32. ve 42. maddesi gereğince mühürlenen ve Belediye Encümeni tarafından yıkım kararı verilen izinsiz ve ruhsatsız imalatların yıkımı Fen işleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.
Belediye ekipleri ilk olarak Beldibi Mahallesi, Gökbel mevkiinde eski mevcut tek katlı evin üzerine briket malzemeden yapılmış olan ruhsatsız kaçak katı yıktı. Armutalan Mahallesi Şehit Ahmet Benler Caddesi üzerinde onaylı ruhsat ve eki mimari projesine aykırı olarak bina çekme mesafeleri içinde yapılan zemin kat dükkan büyütmeleri yıkılırken, yine Armutalan Mahallesi Ayhanlar Caddesi üzerinde bulunan onaylı ruhsat ve eki mimari projesine aykırı olarak bina çekme mesafeleri içerisinde yapılan kaçak sundurmalar yıkıldı.
“Hassasiyet bekliyorum”
Marmaris Belediyesi olarak kaçak yapılarla mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Önümüzdeki haftadan itibaren hem merkezde hem de kırsal mahallelerde çalışmalarımız olacak. Son yaşadığımız afet bize yaşadığımız yapıların önemini bir kez daha gösterdi. Bizler ruhsatsız ve kaçak yapıları yıkarken aslında öncelikle vatandaşımızın güvenliğini ve hayatını öncelemiş oluyoruz. Bizim görevimiz kanunlara ve ilgili imar mevzuatına uygun yapı imalatına izin vermek, uymayanı da gerekli kurallar dahilinde uyarmak ve sonra da kaçakla mücadele etmektir. Tüm hemşehrilerimizden bu konuda ekstra hassasiyet bekliyorum” diye konuştu. (İHA)
Marmaris’te kaçak yapılar yıkılıyor
Marmaris Belediyesi, ilçede imar kanununa aykırı yapılan yapılarla mücadelesini sürdürüyor.
Yorumlar
Trend Haberler
2026’ya Girerken Yeniden Başlamak Mümkün
İzmir’e mevsimin ilk karı düştü
Manisa'da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti
Manisa'da boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü
Manisa'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu
Manisa'da cinayete kurban giden kadın son yolculuğuna uğurlandı
Manisa'da otomobil ile elektrikli bisiklet çarpıştı
İzmir'in yüksek kesimleri kar yağışının etkisiyle beyaza büründü
İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi
İzmir ulaşımına yılbaşı düzenlemesi