Kuzey Yarımkürenin ilk kirazı Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesi'nde hasat edildi. Hasadın başlaması nedeniyle her sene sembolik olarak düzenlenen açık artırmada ilk kirazın kilosu 3 bin 500 TL'den satıldı.
Mikroklima iklimi dolayısıyla Kuzey Yarımkürenin ilk kiraz hasadının yapıldığı Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesi'nde erkenci kirazların hasadı başladı. Kiraz bahçelerinde tatlı telaş yaşanırken hasadın başlaması dolayısıyla sembolik olarak Sancaklıbozköy Kiraz Pazarında açık artırma yapıldı. Sancaklıbozköy'den Recep Ateş, Celil Görmez, İrfan Coşkuner ve Sancaklıiğdecik Mahallesinden üretici Yusuf Bakar'ın topladığı toplam 50 kilogram kirazın kilosu 3 bin 500 TL ile en yüksek fiyatı veren Barış Akay adlı tüccar tarafından alındı. (İHA)
Kuzey Yarımkürenin ilk kirazı Manisa'da hasat edildi!
Hasadın başlaması nedeniyle her sene sembolik olarak düzenlenen açık artırmada ilk kirazın kilosu 3 bin 500 TL'den satıldı.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de toplu taşıma ücretlerine zam geldi

İzmir'de İZMAR marketlere büyük ilgi

İzmir'de kurulan bu bit pazarında yok yok!

Aynı yaştaki iki kuzen, trafik kazasında can verdi

Virajı alamayınca apartman boşluğuna uçtu, o anlar kamerada

Denizli’de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sürücüsü kalp krizi geçiren otomobil ağaca çarptı

Miras kavgası can aldı, ağabey kardeşi ve yengesini vurdu

Muğlalı doktor toprağa verildi

Yazılım firması ortağı evinde cansız bulundu