İzmir Büyükşehir Belediyesi Kordon’da su taşkınlarını önleyecek “Acil Eylem Paketi” kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Alsancak Limanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na doğru oluşturulacak bin 700 metrelik geçici fırtına duvarı için beton bariyerler yerleştirilmeye başlandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın 180 Günlük Hızlı Eylem Planı kapsamında yer alan Kordon’da su taşkınlarını önlemeye yönelik projenin yapım çalışmaları sürüyor. İzmir’i afetlere ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı daha dirençli hale getirebilmek için hayata geçirilecek Kordon Acil Eylem Paketi çerçevesinde Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan bin 700 metrelik sahil şeridinde kıyıya paralel geçici fırtına duvarı oluşturuluyor. Muhtemel bir afetin etkisini azaltacak çalışmalar Alsancak Limanı’ndan başladı. Temel kazıları tamamlandıkça her biri 2,40 m genişliğinde 90 cm yüksekliğindeki geçici fırtına duvarı kıyıya yerleştirilmeye başlandı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından 500 metrelik alanda kazı tamamlanırken 350 metre uzunluğunda da beton bariyer döşendi. Çalışmalar temel kazıları tamamlandıkça Cumhuriyet Meydanı’na doğru ilerleyecek. Güzergâh boyunca oluşturulacak 30 sel kapısı acil durum uyarılarında kapatılarak denizden gelen suyun kara tarafına geçişi engellenecek. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri de geçici fırtına duvarının her iki tarafına bahçe toprağı sererek bitkilendirme çalışmalarına başladı.
Kordon’da deniz taşkınlarını önlemek için yoğun tempo
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kordon’da su taşkınlarını önleyecek “Acil Eylem Paketi” kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de korkutan deprem! (03.11.2025)
İzmir'de araca silahlı saldırı
İzmir'de motosikletin çarptığı yaya hayatını kaybetti
İzmir'de uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti
Manisa'da araç bağa devrildi can kaybı var
İzmir'de traktör devrildi, sürücüsü hayatını kaybetti
Sevilen doktordan acı haber
"Kitap okumak istiyorum ama alamıyorum" diyenler için büyük fırsat
Manisa'da 25 bin 500 kişinin ehliyeti geçersiz sayılacak
Tahtalı Barajı, tarihinin en düşük seviyesinde





