Buca’da festival coşkusu yaşandı. İlçenin Kırklar Mahallesi’nde yetişen meşhur kavununun tanıtımının yapıldığı festival büyük ilgi gördü.
Buca Belediyesi, köyler bölgesindeki Kırklar Mahallesi’nde üretimi yapılan hırsız çalmaz kavununun tanıtımını yapmak için 1. Kırklar Kavun Festivali’ni düzenledi.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Buca’nın değerlerini tüm Türkiye’ye tanıtmak, Buca’yı önce İzmir’de sonra tüm Türkiye’de daha iyi yerlere taşımak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
EN İYİ KAVUN YETİŞTİRİCİSİ SEÇİLDİ
Kırklar Kavun Festivali’nde, yöresel sanatçılar Zeynep İlhan, Ömer Faruk Özcan, Mehmet Şekercioğlu, Kaan Güven ile Grup Laçin sahne aldı. Gün boyu keyifli dakikaların yaşandığı festivalde kurulan üretici pazarı da büyük ilgi gördü. Festivalde ayrıca, en iyi kavun yetiştiricisi yarışması yapıldı. Yarışmada, üreticilerden Hüseyin Sezer birinci, Rüveyde Akay ikinci, Ertuğrul Özçiftçi üçüncü olarak ödüllendirildi. 
Kırklar Kavunu lezzetiyle İzmir'de aranan kavun oldu
İzmir'in köyler bölgesindeki Kırklar Mahallesi’nde üretimi yapılan hırsız çalmaz kavununun tanıtımını yapmak için 1. Kırklar Kavun Festivali’ni düzenlendi.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir’de feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir'de miras için ailesini katletmiş!
İzmir’de otobüs ile ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Hayatın Koordinatları ve Haritacılık Sosyolojisi!
Yunanistan ve Türkiye: Karşılaştırmalı bir inceleme
Gülşah Durbay hayatını kaybetti
İzmir'de kamp sandalyeli, battaniyeli indirim nöbeti
İzmir'de kaybolan 85 yaşındaki adamdan 5 aydır haber yok
İzmir'de metro vagonu raydan çıktı
İzmir'de barajlar boşaldı; su kesintileri artık her gün uygulanacak
