İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, kapı kapı dolaşarak kendini PTT görevlisi veya kurye olarak tanıtan, tebliğ olduğunu söyleyerek imza atılacak kısma boş senetler yerleştiren dolandırıcı, polis tarafından yakalandı. Onlarca kişiden imzalı senet toplayan şüpheli, adli kontrolle serbest kaldı.
Dolandırıcılar, farklı farklı yöntemlerle vatandaşları her gün tuzaklarına düşürürken, İzmir Karşıyaka’daki yöntem bu kadarda olmaz dedirtti.
İlçede kapı kapı dolaşan bir kişi, kendisini PTT görevlisi veya kurye olarak tanıtarak vatandaşlara tebliğ olduğunu, imzalamaları gerektiğini söyleyerek imza atılacak kısma boş senetler yerleştirdi.
Kağıttan basit bir düzenek yaparak bu şekilde onlarca kişiden imzalı senet topladığı tespit edilen şüpheli F.Y., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
“Resmi Belgede Sahtecilik” ve “Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarını işleyen F.Y. isimli şüpheli, sevk edildiği adli makamlarca adli kontrolle serbest kaldı. (İHA)
İzmir'de görülmemiş dolandırıcılık!
Kapı kapı dolaştı, "hakkınızda tebliğ var" diyerek onlarca kişiye boş senet imzalattı...
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de 'yan baktın' arbedesi: 1 ölü, 2 yaralı

İzmirliler kiradan daha düşük bedelle ev sahibi olacak

Aydın'da yaz marulları toprakla buluştu

İzmir'de kahvehane saldırısı

İzmir’de otomobil tıra çarptı, sürücü yaşamını yitirdi

İzmir'de belediye otobüsü alevlere teslim oldu

İzmir'de kadınlar gününe özel Körfez turu

İzmir'de korsan taksi çağırıp gasbeden 3 şüpheli yakalandı

İzmir'de eski sevgilisince darp edilen kadın hayatını kaybetti

Muğla'ya yasa boğan öğretmen vefatı