detail-photo-fancybox-0

1-ŞİRİNCE KÖYÜ

Şirince Köyü, İzmir gezilecek yerlerin en bilinenlerinden. Yıllardır bolca ziyaretçisi bulunan köy asıl popülaritesine 2012 yılında kavuştu. Maya takvimine göre kopan kıyamet sonrası dünya üzerinde canlı kalacak tek yer olduğuna inanılan Şirince o tarihten bu yana ziyaretçi sayısını her yıl daha da arttırıyor.

Köyde iki Rum kilisesi bulunuyor. Bunun yapında evler birbirlerinin manzarasını kapatmayacak şekilde inşa edildiğinden köyün farklı bir çehresi mevcut.

Dar ve taş döşeli sokakları, beyaz evleriyle Şirince’nin farklı atmosferi misafirlerini içine çekiyor.

İzmir’den Şirince Köyü’ne ulaşabilmenin birkaç yolu mevcut. Öncelikle Selçuk’a 9 km uzaklığındaki köye ulaşabilmek için İzmir’den Selçuk ilçesine buradan kalkan minibüslerle de Şirince’ye ulaşabilirsiniz. Bunun yanında İzmir’den Selçuk’a İZBAN ya da tren yoluyla ulaşıp ilçe merkezinden kalkan minibüslerle Şirince Köyü’ne ulaşabilirsiniz.

detail-photo-fancybox-1

2-GÖLCÜK YAYLASI

Sakin ve adeta gizli bir cennet olan Gölcük Ödemiş ilçesinde bulunuyor. Birçok medeniyete ev sahipliği de yapmış olan bu topraklar İzmir’in en güzel manzaralarından bir demeti de size vermeyi vadediyor.

Her mevsim ayrı bir renge ve güzelliğe bürünen Gölcük Yaylası’nı mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Yaylaya yolunuz düşerse alabalığını da mutlaka tadın.

Gölcük’e ulaşmak için İzmir merkezden kalkan otobüsleri kullanabilirsiniz. İzmir dışında bir yerden geliyorsanız Ödemiş ilçesine gelip buradan Gölcük’e geçebilirsiniz.

detail-photo-fancybox-2

3-KARABURUN YARIMADASI

Kadim yerleşim yerlerinden olan yarımada ev sahipliği yaptığı birçok medeniyetin izlerini günümüze kadar koruyabilmiş.

Tarih ve doğanın sükûnet ve dinginlikle harmanlandığı Karaburun’da güzel ve sakin bir tatil geçirebilirsiniz.

Karaburun ile İzmir arası yaklaşık 114 kilometre. Karaburun’a özel aracınızla gidiyorsanız Çeşme otoyolundan Karaburun’a dönmeniz gerekiyor. Otobüs ile gitmek isterseniz Üçkuyular otogarından Karaburun’a giden araçları kullanabilirsiniz.

detail-photo-fancybox-3

4-İZMİR KUŞ CENNETİ

205 kuşun yaşadığı doğal park Çiğli’de bulunuyor. Parkta yoğun olarak flamingo ve tepeli pelikanlar göze çarpıyor.

Göç mevsimlerinde de 50.000 kuşun ziyaret ettiği 8 bin hektarlık doğal park doğaseverler için bulunmaz mekanlardan. Göç zamanlarında Kuş Cenneti’ni ziyaret ederseniz yanınıza fotoğraf makinenizi almayı unutmayın. Zira bu kadar farklı türdeki kuşu başka yerde fotoğraflama şansınız pek bulunmuyor.

İzmir Kuş Cenneti’ne özel aracınızla ulaşmak için Karşıyaka sahilinden Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’ne doğru ilerleyip sanayinin yanından tabelaların olduğu yöne dönmeniz gerekiyor. Toplu taşıma ile ulaşmak isterseniz de İzmir’den kalkan 751 numaralı ESHOT’u kullanabilirsiniz.

detail-photo-fancybox-4

5-KARAGÖL

Karşıyaka’ya yarım saat uzaklıkta olan Karagöl gizli kalmış bir cennet adeta. Orman içerisinde yer alan Karagöl doğal güzelliğiyle misafirlerini adeta büyülüyor.

Hafta sonu piknikleri için ilk sırada yer alan mekân haftanın tüm stresini unutturacak cinsten.

detail-photo-fancybox-5

6-ÇEŞME YARIMADASI

İzmir’in en gözde tatil mekânı olan Çeşme her yıl yaz aylarında ünlüler ve tatilcilerin akınına uğruyor. 

Berrak denizi, koyları, plajları, su sporları, Alaçatı’nın renkli evleri ve da sokaklarıyla Çeşme ömür uzatan yerlerden.

Bembeyaz bir kumsala sahip olan Ilıca Plajı Çeşme’nin en güzel plajlarından. Ilıca Plajından batan güneşi izlemek ise başlı başlına bir zevk.

Fakat İzmir’in Çeşme’si Çeşme’nin de Alaçatı’sı ünlü. Alaçatı sokaklarında yürürken kendinizi farklı bir zaman diliminde hissetmeniz olası. Renkli evleri, dar sokakları ve her daim duyduğunuz deniz kokusu ile Alaçatı bir masal ülkesi gibi. Yolunuz Alaçatı’ya düşerse meşhur damla sakızlı muhallebisini mutlaka tadın.

İzmir’e 86 km uzaklığındaki Çeşme’ye otobanı kullanarak ulaşabilirsiniz. İzmir’den de özellikle yaz aylarında Çeşme’ye çok sık sefer düzenleyen otobüsler mevcut. 

detail-photo-fancybox-6

7-URLA

İzmir’in uysal çocuğu olan Urla son yıllarda Çeşme’nin kalabalığının gittikçe artmasıyla sakin bir tatil isteyenlerin ilk adresi haline geldi.

Üzüm bağları, eski medeniyetlerin izleri, denizi, kumsalları, enginarı ile Urla keyifli gezintilerin yapılabileceği, İzmir’e sadece 38 kilometre uzaklığında bir ilçe.

Bunların yanında Urla köyleri ile de oldukça ünlü. Balıklıova, Barbaros, Özbek, Bademler Urla’nın en bilindik köylerinden.

Tipik bir balıkçı köyü siluetindeki Özbek Köyü mutlaka uğranılması gereken yerlerin başında geliyor. Bademler Köyü ise bünyesinde kendine ait bir tiyatro barındıran ilk köy olma özelliğine sahip.

İzmir’den Urla’ya ulaşabilmek için Fahri Altay Metro Durağı’ndan kalkan 725 numaralı ESHOT’u kullanabilirsiniz.

detail-photo-fancybox-7

8-SEFERİHİSAR-SIĞACIK

Seferihisar İzmir’e yaklaşık 47 kilometre uzaklığında. Ayrıca Türkiye’nin ilk “cittaslow” şehri yani sakin şehir olma unvanı da Seferihisar’ın. Seferihisar bu bakımdan sakinlik arayan tatilcilerin uğrak yeri.

Seferihisar’ın en popüler yerlerinden olan Sığacık bir balıkçı köyü. Geçmişte balıkçılar için bir sığınak niteliğinde olan köye bu sebepten Sığacık adı verilmiş.

Seferihisar sahilinde harika bir günbatımı manzarası sizleri bekliyor. Limanı çepeçevre saran kale içerisindeki köyün dar sokakları ve şahsına münhasır mimarisi mutlaka ziyarete değer.

Sığacık’ta yer alan Sığacık Kalesi Kanuni’nin emri üzerine yaptırılmış. Ayrıca Teos Antik Kenti ve Dionysos Tapınağı’nı da Sığacık’tan kalkan dolmuş seferlerini kullanarak ziyaret edebilirsiniz. Seferihisar’a gitmişken Seferihisar gözlemesini yemeden dönmemenizi tavsiye ediyoruz.

İzmir’den Seferihisar’a otogardan kalkan otobüslerle, 730 numaralı ESHOT’u kullanarak ya da İZBAN’la Cumaovası istasyonuna ulaşıp buradan 829 numaralı Seferihisar aktarma otobüsüyle ulaşabilirsiniz.

detail-photo-fancybox-8

9-NEBİLER (AŞIKLAR) ŞELALESİ

Dikili’de gezilecek yerlerin başında gelen ve Nebiler Köyü’nde yer alan şelale uluslararası bir üne sahip.

Özellikle yaz aylarında yerli turistin yanında çok sayıda yabancı turisti de ağırlıyor. Şelaleyi bu kadar popüler kılan etmen ise yakınlarında bulunan ılıcalar. Ziyaretçiler trekking parkurlarında doğayla iç içe bir yürüyüşten sonra ılıcalarda yüzerek tüm yılın stresinden kurtuluyor.

Dikili ilçesi sınırları içerisinde bulunan Nebiler Şelalesi’ne ulaşabilmek için İzmir otogarından saat başı kalkan Dikili otobüslerini kullanabilirsiniz.

detail-photo-fancybox-9

10-TİRE

Aydınoğulları Beyliği’nin başkenti olan Tire geçmişte oldukça önemli bir konuma sahipmiş. İlçede birçok tarihi yapı mevcut. Yavukluoğlu Külliyesi mimarisindeki akustik sistemle ülkemizdeki sayılı yapılardan.

Tarihi Alipaşa Hanı ise bugün hala kullanılıyor. Bunun yanında Tire urganı ve keçesiyle de oldukça ünlü. Tarihi çarşılarda bu zanaatların son ustaları her sabah dükkanlarını aynı şevkle açıyor.

Tire’ye yolunuz düşerse Derekahve’ye de mutlaka uğrayın. Burada altı kilise üstü cami olan bir yapı ve nefis bir doğa sizleri bekliyor olacak.

Ayrıca meşhur Tire köftesini de mutlaka tatmanızı tavsiye ediyoruz. Salı günleri kurulan Tire Pazarı bölgede büyük bir üne sahip.

Tire İzmir’e yaklaşık 90 km. İzmir otogarından kalkan Tire otobüsleri ve Basmane Garı’ndan kalkan tren seferleriyle Tire’ye ulaşmanız mümkün. (obilet.com)