Buldan'ın en yüksek bölgelerinden olan Yayla, Kaşıkçı, Alandız, Kurudere, Körtepe, Yeniçam, Hasanbeyler, Kovanoluk ve Süleymanlı mahallelerinin olduğu bölgelerde yetişen ve eşsiz lezzetiyle ünlü Yayla fasulyesinde bu yıl verim artışının yaşandı. Yayla fasulyesindeki verim ve kalitenin yüksek olması üreticileri de memnun etti.
Yayla Mahallesi'nde fasulye yetiştiriciliği yapan Hasan Kocakaya, verimin çok iyi olduğunu belirterek “Bu yıl fasulyemizde gayet güzel ve kaliteli döküm var. İzmir'den ve Aydın'dan alıcılarımız geliyor. Ayrıca Buldan pazarında da hem sofralık hem de kurutmalık ve konserve yapmak için siparişler alıyoruz. Allah çiftçimizin yüzünü güldürsün, bereketli bir sezon olsun” dedi. (İHA)
Fasulyede yüksek verim yüzleri güldürdü
Denizli Buldan'ın yüksek kesimlerinde yetişen ve lezzetiyle meşhur yayla fasulyesinde bu yıl verimin yüksek olduğu belirtildi.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'de polis karakoluna saldırı: 2 şehit, 1 yaralı

İzmir’de su kesintileri 2 günde 1’e düşürüldü

İzmir'de motosiklet kazası: 1 ölü, 1 yaralı

İzmir'de tır sürücüsü araç içerisinde ölü bulundu

Balçova saldırganı gece kulüplerinde de keşifler yapmış

Manisa'da anne ve baba hayatını kaybetti çocuklar yaralı

Türk Yıldızları ve Solo Türk gösterileri İzmir semalarında

CHP’nin başına gelenleri DP de yaşamıştı

Mardinli kadınlar Kadifekale'de tandır kültürünü yaşatıyor

Manisa'da 5,5 kiloluk üzüm salkımı