Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, tarımsal üretimi desteklemek ve teşvik etmek için ilçenin bereketli topraklarında üretime devam ediyor. Şevketibostan, enginar, kuşkonmaz, kekik, ekmeklik buğday, karakılçık buğdayı ve daha birçok tarımsal ürünü yetiştiren Efeler Belediyesi, Işıklı Mahallesi’ndeki 7 dönümlük domates tarlasından ilk mahsulü aldı. Nisan ayında domates tohumlarını toprakla buluşturan işçiler, sepetlerini Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda işlenecek domateslerle doldurdu.
Hasat edilen domatesler, Efeler Belediyesi'nin tarım arazilerinde yetiştirilen diğer ürünler gibi belediyenin Yüzde 100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası'nda işlenecek ve Efe Bakkal raflarında vatandaşların tüketimine sunulacak.
Efeler halkına daha rahat bir yaşam sunmak için tarımsal çalışmalara önem verdiklerini söyleyen Başkan Atay, "Efeler halkımız için güvenli, sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdayı sağlamayı görev biliyoruz. Halkımıza ve Efelerimizin bereketli topraklarına olan borcumuzu ödemek için tarımsal çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.(İHA)
Efeler'in domatesleri hasat ediliyor
Efeler Belediyesi tarafından Işıklı Mahallesi’ndeki tarım arazisinde üretilen domateslerin bu yılki ilk hasadı başladı.
Yorumlar
Trend Haberler
İzmir'de emekliler için 3 yeni Mutluluk Kahvesi açıldı
Kuşadası’nda bahar erken geldi
Santorini'de 5,2 büyüklüğündeki deprem İzmir'i salladı
İzmir'de ilçe belediyesi üreticilere koç desteği
Eğlence mekanında bıçakla yaralanan genç hayatını kaybetti
14 yaşındaki motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
Denizli'de kayıp kadın çuval içinde gömülü bulundu
Ege'de deprem fırtınası sürüyor
Manisa'da otobüse bindi ardından kalp krizi geçirdi
Denizli ve Uşak'a kar yağışı bekleniyor