EKONOMİ

Dijital Gelecek Zirvesi gelenekselleşecek

Abone Ol

BASİFED’in Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlediği Dijital Gelecek Zirvesi’nde, teknoloji ve dijitalleşmenin iş yaşamına ile gündelik hayatımıza etkileri tartışıldı. Birbirinden değerli uzmanların fikirlerini paylaştığı zirvenin son derece etkili olduğunu söyleyen BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, “Dijital Gelecek Zirvesi geleceğimize bir projeksiyon tuttu. Startuplar, başarıyı yakalamış girişimler, gelecek teknolojiler, hepsi bu zirvede konuşuldu, tartışıldı, tanıtıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BASİFED Girişimcilik Komisyonu’nun liderliğinde, İzmir İş Kadınları Derneği’nin desteğiyle Dijital Gelecek Zirvesi’ni hayata geçirdiklerini ifade eden BASİFED Başkanı Kasalı, şöyle konuştu: “Bu organizasyonu başarılı kılmamızda katkılarını esirgemeyen başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, sponsorlarımız FOLKART, KARLUNA, CMA, CORPİTALL ve Ekonomi Dünya’ya şükranlarımızı sunuyoruz. Bu başarıda kendilerinin de payı büyük. Zirve, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Yusuf Baran, BASİFED Girişimcilik Komisyonu Başkanı Özden Erten, BASİFED Yönetim Kurulu üyesi ve İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin’in açılış konuşmaları ile başladı. İlk konuşmacı Metaverse Union Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas ise sunumunda geçmişten geleceğe teknolojinin gelişimini ve aldığı yolu bizlere anlattı.”

Çarpıcı fikirler, etkileyici teknolojiler

Sonrasında Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney’i dinlediklerini belirten Kasalı, “Bizlere Yapay Zeka Çağında İnsanın Geleceği-Üretici Yapay Zeka” sunumu yaptı. Devamında ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Coşkun Küçüközmen,  Karluna ve Luna Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı ile bir söyleşi gerçekleştirdi.  “Gelecekte Finans Teknolojileri ve Çip Dünyası”nın konuşulduğu söyleşide çipin gelecek teknolojilerin içindeki önemi vurgulandı. Günün ikinci söyleşi ise PWC Türkiye Ortağı Özlem Karaçetin tarafından “Hukukta Yapay Zeka Politikaları” başlığı ile SRP Legal Kurucu ve Yönetici Ortağı Avukat Dr. Çiğdem Ayözger Öngün ile yapıldı. Bu söyleşide Yapay zekanın gündelik yaşama dahil olmasıyla regülasyonlarının önemine dair çarpıcı örnekler dinledik” diye konuştu.

Startup’lardan Unicorna

Günün üçüncü söyleşisinde ise İON Academy Kurucusu Ali Rıza Ersoy’un ise İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü “Dijital Gelecekte Tarım” konusu üzerine bir söyleşi yaptığını ifade eden Kasalı, şu bilgileri verdi:  “Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Girişimci Hakan Ürey, video konferans yöntemiyle toplantıya katıldı. Toplantının son bölümünde hayata dokunan, teknolojiyi iş yaşamına dahil ederek fark yaratan, dünün startupları, bugünün unicornları firmaların kuruluş hikayelerini ve başarıya giden yolda teknoloji kullanımlarını dinledik. İnsider Ortağı ve İş Geliştirme Direktörü Damla Dural, yazılım alanında yenilikleri anlattığı sunumunda, başında bir kadın olan Türkiye’nin ilk unicornu İnsider’i anlattı. Mezo Dijital CEO’su Dr. Nabat Garakhanova ise “Dijital Sanat”ın yapısını ve Türk sanatçıları tanıttı. TABİT Akıllı Tarım Kurucu Ortak Tülin Akın ise tarım sektöründe teknoloji kullanımının yaratacağı etkiyi kendi deneyimleri üzerinden bizlerle paylaştı. Werover kurucu ortağı Zeynep Balca Yılmaz ise su altı robotları ile barajlarda yürüttükleri çalışmaları ve bugün yenilenebilir enerji alanına geçiş yaparak rüzgar türbinleri üzerinde yaptıkları robotik faaliyetleri bizlerle aktardı. Bosphorusiss Kurucusu ve CEO’su Bekir İçli de yazılım çözümleri geliştiren bir firma olarak 2019 yılında 10 yazılımcı ile yola çıktıklarını, bugün Türkiye’nin en önemli yazılım ihracatçısı bir firma olarak yazılımın önemine dair verileri dinleyicilerle paylaştı. Son derece çarpıcı sunumları izlediğimiz BASİFED Dijital Gelecek Zirvesi’nin önümüzdeki yıl ikincisini de organize edeceğimizi de belirtmek isterim”