Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi çatısı altında, geçtiğimiz yıl şubenin Çağdaş Etkinlik Merkezleri'nden ve Çocuk Kulüpleri'nden seçilen 50 çocuk ve 3 müzik öğretmeni eşliğinde kurulan Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu, bu yıl korist sayısını 100'e çıkararak çalışmalarını büyüttü. Kadrosuna gönüllü öğretmenlerini de dahil eden koro, Müzik Öğretmenleri Ruhsar Gencer, Esin Akgüngör ve Ayşen Şentürk'ün şefliğinde hazırlanan yeni repertuarla sahne aldı.

26 Nisan 2025 Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Atatürk'ün Sevdiği Türkülerle İnsan Atatürk'ü Anlatıyor" başlıklı konser, izleyenlere müzik dolu ve duygu yüklü anlar yaşattı. Konserde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türküler, çocukların içten yorumlarıyla hayat buldu.

Etkinlikte yalnızca koro üyeleri değil, Çağdaş Etkinlik Merkezleri ve Çocuk Birimi'nde sorumluluk üstlenen gönüllüler de sahne aldı. ÇYDD İzmir Şubesi Çocuk Birimi Sorumlusu Filiz Sezgin'in seslendirdiği "Yanık Ömer" ve "Selanik Türküsü" soloları izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Salonda zaman zaman alkışlar, zaman zaman gözyaşları eksik olmadı.

"Sarı Zeybek" türküsü sırasında üniversite öğrencisinin sahnelediği Sarı Zeybek gösterisi, "Fikrimin İnce Gülü" eşliğindeki vals gösterisi ve "Hoş Gelişler Ola" türküsüyle sunulan Kafkas dansı, konserin unutulmaz anları arasında yer aldı.

Konserin ardından Müzik Öğretmeni Ayşen Şentürk, etkinlikte emeği geçen öğretmenlere, gönüllülere ve öğrencilere teşekkür etti. Ardından sahneye ÇYDD İzmir Şube Başkanı Aslı Tamtürk davet edildi.

Aslı Tamtürk konuşmasında şöyle dedi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı aydınlık mirasın çocuklarımızın yüreklerinden nasıl güçlü bir şekilde yankılandığını bugün burada hep birlikte gördük.
Atatürk'ün bağımsızlık ve ulusal egemenlik idealini sizler gibi aydınlık yüzlü çocuklara emanet etmesi, ne kadar isabetli bir karar olduğunu bir kez daha gösterdi."

Tamtürk, müzik öğretmenlerine ve gönüllülere teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Çocuklarımızı tüm merkezlerimizde sabırla çalışarak bu güne hazırlayan müzik öğretmenlerimizin emeklerini, Köy Enstitüleri döneminde köylerde eğitim seferberliği yürüten gezici baş muallimlerin çabalarına benzetiyorum.
 

Bugün burada aynı inanç ve sorumluluk duygusuyla çalışan öğretmenlerimize ve çocuklarımızın  aydınlık geleceği için seferber olan tüm gönüllülerimize sonsuz teşekkür ediyorum.
Bu süreç, ilmek ilmek işlenmiş bir emek ve dayanışma yolculuğu ve her adımında bir umut var."

Tamtürk ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sanata verdiği öneme şu sözlerle değindi:

"Ulu Önderimiz Atatürk, müziği ulusun gelişmesinde bir mihenk taşı olarak görmüş; sanatta insan sevgisini, zerafeti ve gerçek duyguların önemini daima gözetmiştir.
Taşbebek Operası'nda kadını küçümseyen ifadeleri karalayarak 'Kadın varlığı, ulusun temelidir.' notunu düşmüş, Bay Önder Operası'nda sevgiyi eğlenceye indirgeyen sözleri bizzat düzeltmiştir.
Bu hassasiyet, Atatürk'ün sanatta insan sevgisini ve insan onurunu koruma kararlılığının özel bir göstergesidir."

Aydın’a gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Aydın’a gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Tamtürk, velilere yaptığı çağrıda ise şunları söyledi:

"Bizler de çocuklarımıza müzik yoluyla insan sevgisini, saygıyı ve duyguların değerini öğretmeye çalışıyoruz. Bu nedenle değerli velilerimize küçük bir ricada bulunuyorum: Çocuklarımızın dinlediği müziklerde yalnızca ritme değil, sözlere de kulak verelim.
Sözleri yaşlarına ve gelişimlerine uygun olmayan şarkılardan çocuklarımızı birlikte koruyalım. Çünkü müzik, ruhun ve kişiliğin gıdasıdır."

Konser, sahnede görev alan gönüllüler, orkestra ve çocukların fotoğraflarının sinevizyon gösterimi eşliğinde Edip Akbayram'ın "Güzel Günler Göreceğiz" şarkısının hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.

İzleyiciler konseri uzun süre ayakta alkışlayarak büyük bir coşkuyla uğurladı.Ç Y Ç K3