Ülkenin önemli pamuk üretim merkezlerinden olan Aydın'da hasat için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden pamuk üreticisi Ünver Akar, pamuğun bu sene iyi olduğunu ancak en büyük sorunlarının su sıkıntısı olduğunu belirtti.
Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden olan ve beyaz altın olarak bilinen pamuk, bu sezon rekolte açısından üreticilerin beklentilerini yükseltirken, yaşanan kuraklık ise endişe veriyor. Aydın genelinde yaşanan kuraklığa rağmen pamuktan istedikleri verimi alacaklarını tahmin eden üreticiler, pamuğun rekolte yönünden altın yıllarından birisinin olmasını beklediklerini ancak geçen seneki düşük fiyatlardan dolayı bu yılki fiyatların belirsizliğini merakla beklediklerini söyledi. (İHA)
Aydın’da pamuk üreticileri su sıkıntısına dikkat çekti
Beyaz altın olarak bilinen pamuk, bu sezon rekolte açısından üreticilerin beklentilerini yükseltirken, yaşanan kuraklık ise endişe veriyor.
Yorumlar
Trend Haberler

İzmir'in sevilen doktoru trafik kazasında hayatını kaybetti

Yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı adam feci şekilde can verdi

İzmir’de fabrikada patlama: 1 can kaybı 4 ağır yaralı

Manisa'da feci kazada can kaybı var

Manisa’yı üzen ölüm! Kızının doğum gününde vefat etti

İzmir'e sis değil çöl tozu bulutu çöktü

İzmir'deki elektrik faciası davasında 2 tahliye

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin acı günü

İzmir'in kalbinde bayram sessizliği

Erdoğan ve İmamoğlu: Benzerlik ve Farklılık