Akbük’ten gerçekleştirilen canlı yayında Başkan Mehmet Erçin Sandalcı, Akbük’ü ve 3,5 yıllık görev süresi içersinde yapmış olduğu çalışmaları anlattı. 1992 yılına kadar Muğla’nın, Milas ilçesine bağlı bir köy iken, 1992 yılında Didim’in ilçe olması belde sıfatını alan Akbük’ün, 1970’li yıllara kadar 30 haneli bir balıkçı köyü olarak bilindiğini belirten Sandalcı, 30 haneli o dönemlerden 15 bin konutlu yerleşim yerine dönüşen Akbük’ün güzelliğiyle insanları hayran bıraktığını ifade etti.
KIŞ NÜFUSUNA GÖRE YAZ HİZMETİ…
Mevcut sistemin belediyelere, nüfusa göre pay, nüfusa göre personel sayısı verdiğini, yazın tatilcilerin de gelmesi ile artan nüfusa hizmet vermekte diğer tatil beldeleri gibi sıkıntı çektiklerini belirten Sandalcı, “Almış olduğumuz önlemlerle bu sorunu çözmeye çalışıyoruz” dedi.
ALT YAPI
Akbük’ün kanalizasyon sisteminin olmadığını belirten Başkan Sandalcı, kanalizasyon projesinin 2008 yılında iller bankası tarafından onaylandığını ve 2009 yılında göreve geldiği dönemde de en önem verdiğim proje diyen Sandalcı, alt yapı bitmeden kaldırım, yol, park çalışması yapılamadığını ifade etti. Sandalcı, yapılan çalışmalar neticesinde Akbük’ün kanalizasyon sistemini İl Bank AŞ.’nin yüzde 50’lik “Sukap” hibe programı kapsamına aldırdıklarını belirtererek, “Akbük’ün almış olduğu en büyük hibe yatırımı bu proje. Geri kalan yüzde 50’lik birim için vatandaşlardan destek istiyoruz. Kanalizasyon çalışması geri kalan yüzde 50’lik miktar tamamladıktan sonra başlayacak ve 36 ay gibi bir süre zarfında bitirilecek” dedi.
ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE KÜLTÜR MERKEZİ ÇALIŞMALARI…
Beldedeki en büyük sıkıntının ticari alanların sayısının azlığı olarak ifade eden Sandalcı, “Esnaf yeterli büyüklükte, yeterli sayıda dükkan açamamaktan şikayetci. Belediyeciliğin bir yönünde işletmecilik olmalı, bu yönde projeler üretiyoruz. Akbük’e modern bir alışveriş merkezi kazandırmak için gerekli prosüdürü hallettik. 32 adet bağımsız bölümü olan, günü birlik amaçlı kullanılacak kafe ve restaurantları içinde barındıracak toplamda 5 dönümlük alana, sahip modern bir tesisi Akbük’e kazandıracağız. Ayrıca kültür merkezi projemiz içinde gerekli finansal destek ve onayları aldık. Çok amaçlı olarak kullanılacak bu tesisi de 9 dönümlük hazine arazisine yapmayı planlıyoruz.” dedi.
Yapılacak iki merkezinde 1 yıl içersinde bitirileceğini belirten Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, cafe, duş ve yeşil alan gibi plaj çevresinin düzenlemelerini yaptıklarını ifade etti.
Başkan Sandalcı beldeye sinyalizasyon sistemini de kazandırdıklarını ve 4 kavşakta düzenlemeler yaptıklarına dikkat çekti. Ayrıca beldede sahil aydınlatmalarına çok önem verdiklerini ve park, bahçe düzenlemelerini yaptıklarını belirttii.
Sosyal belediyecilik anlamında öğrencilere destek verdiklerie vurgu yapan Sandalcı, “Akbük‘te lise olmadığı için öğrenciler Didim’e ve Söke’ye gitmek zorunda kalıyor. Belediye olarak 5 dönem öğrencilerimize ücretsiz servis imkanı sağladık. Bunun yanı sıra geliri düşük ailelere gıda yardımını hayata geçirdik. Ayrıca beldemizdeki kadınlara el işi eğitimi ve kursu imkanı sunuyoruz” dedi.
YOLLARIMIZI 20 METREYE ÇIKARACAĞIZ
Akbük’ün turizm bölgesi ilan edilmesiyle nedeniyle imar yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirten Sandalcı, “İmar ile ilgili bir çok kararı Turizm Bakanlığı veriyor. Bu konuda elimiz kolumuz bağlı. Bunun yanında beldemizde ana yol sıkıntısı var. Mevcut ulaşım yolu 15 metre bunu 20 metre genişliğe çıkartmak istiyoruz.” diye konuştu.
AKBÜKLÜLERE ÇAĞRI
Son olarak Aydın’ın büyükşehir belediyesi sıfatını almasını istediklerini belirten Sandalcı, Akbük’ün ise belde sıfatını kaybetmemesi ve beldelerin korunması gerektiğini ifade etti. Sandalcı ayrıca Akbük’te evi olan vatandaşların nüfuslarını Akbük’e almaları konusunda çağrıda bulundu.
08.08.2012 Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin... paylaşan: egemeclisi
08.08.2012 Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin... paylaşan: egemeclisi